Rosor

Mina rosor börjar blomma. Jag har en del rosor, inte jättemånga men några i olika varianter. Nu har dom söta små knopparna börjat spricka upp och det kommer blomma fint i mina rabatter snart.












Grillad tonfisk med potatissallad i foliepaket.

Dagens middag blev kanongod!! Jag kanske är extra nöjd eftersom jag hade fina råvaror och för att jag spånade fram måltiden själv, utan färdigt recept.
Anders hade köpt hem tonfiskfiléer, jag har aldrig tillagat det förut men antog att grillat blev bäst. Funderade på vad som passade bra till och kände då för en potatissallad med kapris i, men latmasken i mig orkade inte koka potatis för att sen dela och blanda till en sallad, så det blev istället samma ingredienser fast i ett foliepaket. Här är receptet:

4 tonfiskfiléer
olivolja
citronpeppar
flingsalt

4-5  små färskpotatis per paket
½ purjolök
1 tsk kapris per paket
1 msk smör per paket
flingsalt

2 dl creme fraiche
½ msk dijonsenap
1 msk majonnäs
salt, peppar

Börja med att sätta igång grillen så den är het när det är dags att lägga på foliepaketen och tonfisken.

1. Dela och skiva purjolöken. Fördela sedan potatis, purjolök, kapris, en klick smör och strö lite flingsalt på så många folieark som du vill göra. 

2. För ihop långsidorna mot varandra och vik ihop kanterna så det inte finns nån öppning upptill, vik sen ihop kortsidorna så det inte finns nån öppning där heller.

3. Blanda creme fraichen, dijonsenapen, majonnäsen och salt och peppar

4. Lägg paketen på grillen, och låt grillas i ca 30 minuter.

5. Gnid in tonfisken med lite olja, krydda sedan filéerna på båda sidorna med citronpeppar och flingsaltet.

6. När foliepaketen är klara, grilla tonfisken ca 6-7 minuter på het grill. Vänd på tonfisken efter ca 3-4 min.

Servera tonfisken med potatisen, en klick dijonsås, en god sallad och grillad halloumi.

Är det någon detalj jag missat i receptet eller nåt ni undrar över så fråga ;)


Engelskt porslin.

Nån gång ska jag verkligen få bort mitt billiga Ikea porslin och lämna plats åt vackra tallrikar, gärna med olika utseender men med samma stil.
Starten på denna förnyelse har börjat, med 6 vackra tallrikar från England. Dessa fanns hemma hos mina föräldrar och har tidigare tillhört farmor, jag blev oerhört glad över att få ta över dom. Nu ska det spanas lite på loppisar för att hitta liknande, blå/vitt porslin.




Äntligen har jag mina Anistonlockar.

Hittade en sida som var ganska rolig. Hade det inte varit för att det är dags att ta hand om mina barn så hade jag kunnat fixa och trixa hela dagen :)

www.taaz.com


Karrégryta med äpplen & Plommon

Det här var gårdagens middag. Jag har gjort den förr och den är verkligen en smarrig och lättlagad gryta, barnen slukar allt och då är det ett gott betyg. Receptet är från ICA´s buffé.

4 port.

600 g fläskkarré i bit
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
1 ½ dl katrinplommon
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 msk kalvfond
1 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
1 äpple
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja

1. Putsa köttet och skär i 2 cm sotra bitar. Skala och skär löken i kyftor, fräs löken i smör i en stekpanna och lägg över i en kastrull.

2. Bryn köttet i smör i stekpannan. Krydda med salt och ägg över i kastrullen. Rör om.

3. Tillsätt katrinplommon, lagerblad, pepparkorn, fond, vinäger och vatten. Låt koka upp och sjuda med lock ca 40 minuter, tills köttet är mört.

4. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Tillsätt grädde, soja och äppelbitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka ev. av med mera salt.

Servera med kokt potatis, lingonsylt och en syrlig vitkålssallad.


Midsommar 2011

Vilken kanonmidsommar det blev iår. Inte för att det har varit några sämre dom senaste åren, men allt blev som jag tänkt mig.
Jag förberedde hela förmiddagen med att baka tårtor, bröd, skrubba potatis och gjorde sallad, allt för att sedan endast kunna ägna tid åt umgänge.
Anders hade förberett släpet med björkris och kopplat den till traktorn, så när kl började närma sig 13 var släpet packat med barn och vuxna som gav sig iväg mot tolvmansgården där det var midsommarfirande. Jag och Madde gick med Ella i vagnen som skulle sova lite, när vi gick kommer jag ihåg att jag sa till Madde att det var skönt att jag förberett så mycket men att jag kände mig lite virrig ändå...
Framme vid tolvmansgården var det massor med folk, barnen fiskade fiskdamm och åt glass, dans runt midsommarstången och lite prat med folk. Jag hade packat lite fika, saft och maraboucookies....trodde jag ja, i burken jag hade tagit med låg det rester av dagens lunch, pyttipanna!!!! Så det där med att jag kände mig förvirrad var helt befogat.

Väl hemma var alla gäster samlade. Det var vi, Fam O-P, Fam I, T & F, J och mina föräldrar. Vi hade lite sen sillunch och efter det en liten femkamp, kasta ner burkar, gå skidor, spika spikar, plocka klädnypor med en hand och skjuta luftgevär, det känns som om det blir lite si och så med några 3 åringar som deltagare men nästan alla var nöjda ändå :)
Sen var det dags för grillen att sättas igång och vi käkade en god grillad middag som sen avslutade med kaffe och två sorters tårtor.
En riktigt trevlig midsommar med trevligt sällskap och med vädret på vår sida.

Blev inte så mycke bilder, glömde fotografera och vet inte om alla vill vara med i min blogg.


Kvällens tårtor, en marängtårta med chokladkräm och en marsipantårta med ett lager vit choklad mousse och ett lager limemarinerade jordgubbar.


Marabou cookies

Nu är det nybakt i köket. Idag provade jag Bli Min jäst's variant på Maraboucookies, dem blev väldigt goda. Så nu sätter jag mig ute och njuter av lite nybakt :)


Kvällsrunda i trädgården

Det kanske blir lite tjatigt, men nu får ni följa med på kvällens tur i trädgården igen.


Min jättefingerborgsblomma, visst är den maffig!?


En skönhet som snart spricker ut i blom.






Naturens konstverk, Akleijan, finns i massa olika utseende.


Tremasterblomma


Rosenbusken börjar blomma


Alunrot (som sen blev plockad av en liten...)


Namn på buske efterlyses.

Vi har en stor buske, nästan träd på våran tomt. När vi flyttade hit var den liten kanske lika hög som oss men med åren har den växt och är enorm nu. Den blommar tidigt på våren med små vita blommor som sitter längs med grenarna, den doftar väldigt gott och har jättelånga vassa taggar längs med grenarna. Nu efter blomningen kommer det små bär på busken, förtillfället är dom gröna men jag tror dom mognar och blir en annan färg, kommer dock inte ihåg vilken.
Har försökt googlat men utan vidare resultat, någon som vet vad det är för buske???








Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar.

Idag tänkte jag bjuda er på receptet på en oslagbar midsommartårta. Denna tårta har stått på bordet två midsommarafton i rad hos oss. Den är väldigt söt men hallå vem gillar inte sött...
Och den är väldigt lätt att göra.

8-10 bitar.

2 färdiga marängbottnar
150g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska

Garnering:
½ liter jordgubbar
2 dl hallon

1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min.

2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.

4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.


Bild lånad från Ica


Söta syskonen Persson på biltur.

foto050 (MMS)

Söta syskonen Persson på biltur.


En helg fylld med framsteg.

I Ellas ålder sker det hela tiden framsteg i utvecklingen. Man märker tydligt hur hon lär sig nya ord, lär sig rutiner i vardagen, hjälper till vid påklädning, sjunger och allt annat möjligt man lär sig. Anton däremot kan ju så mycke redan och allt flyter på så man inte riktigt märker allt, han talar tydligare allt eftersom, han trotsar inte lika mycket och andra grejer som inte är så tydliga.
Men i helgen då hände några grejer som var så tydliga att det inte gick att missa.

Det började redan när vi var på utomhusbadet i Hallstavik. Anton tog ett stort steg och vågade hoppa från kanten till oss, men han vågade inte hoppa helt på egen hand. Men nu i helgen när vi var hos Anders syster så badade han i deras pool och vågade hoppa helt på egen hand rakt ner i vattnet, sen simmade han runt runt hur länge som helst.
Hans första "riktiga" gubbe har han även ritat, ja det är lite underligt hur stolt man kan bli över vissa saker. Och tillsist vågade han själv vara kvar hos sin kompis Erik igår eftermiddag, det har han inte velat tidigare.

Vad hände med min lilla bebis???

Hälsn. En mycket stolt mamma :)


Charmig kille som visar morgonens fruktstund...


Gårdagen trädgårdsrunda

Regnet vräker ner så det är läge att inta soffposition och ta det lugnt. Ella sover sen middag just nu och Anton är hos kompis Erik och leker, Ella och jag var där oxå men hon behövde sova så Anton är nu för första gången själv hos en kompis. Oj vad min kille börjar bli stor.

Igår gick jag min dagliga tur i trädgården för att titta och njuta av allt. Jag hade kameran i högsta hugg och delar nu med mig av min trädgårdrunda.








Den lite vildare delen.

I min trädgård har jag en slänt som vi aldrig riktigt tagit tag i. Den uppkom när vi byggde ut, eller den fanns innan oxå men då en fin slänt fullt med Vintergröna. Anders har fixat och kört lite med grävare för att jämna ut den och vi byggde en stenmur för att den inte skulle bli så brant, men inget mer, hade tänkt lägga ett lager jord och så gräs men det har aldrig blivit av. Just nu är det min vilda del av trädgården, det växer fullt med prästkragar, lite praktlysing och lite ogräs som är dekorativt. Mina funderingar går mycke kring hur jag ska få ordning på den och plantera växter som sköter sig själv rätt mycke och som som brer ut sig. Har även funderingar på om jag ska våga mig på att anordna en stenpartirabatt i den delen närmast skogen där det finns massa sten och ogräs (=en hel del underarbete). Men det blir ett senare projekt om några år kanske...

Förra hösten upptäckte jag en annan del av min trädgård där det blomma. Fina små fingerborgsblommor, myskmalva och gullris blommade i den gamla komposten som ligger där vi fällde träd förra våren. Det hade väl blivit ljust och fint så de blev lite fart att växa. I år har dom återkommit, nu är det ännu mer fingerborgsblommor och även en vit rosbuske har dykt upp, men den måste varit där ett tag. Jag har tänkt jag ska hjälpa den vilda delen med att plantera lite andra blommor så det förhoppningsvis kan bli ett hav av vackra blommor, det växer ju rätt bra eftersom det är en gammal kompost, dessvärre växer ogräset rätt bra oxå.






Den lite vildare slänten.




Den vilda fd komposten


Fyllningar

Här är recepten på de fyllningar jag använde till mina Macarones. Det är helt vanlig smörkräm med smaksättning.

100g mjukt smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Vispa ner äggulan.

Sen är det dags för smaksättningen. Eftersom jag gjorde två olika sorter så delade jag upp krämen i två skålar, i den ena mosade jag ner ca 2 msk smultron. Och i den andra rev jag lite citronskal från 1/4 från citronen och sen kramade jag ur lite saft, smaka av tills du är nöjd med smaken.

Till den sista macarones fyllde jag dessa med smörkola. Det receptet är taget från bloggen Call me Cupcake.

Salted butter caramel

•100 gram strösocker
•150 ml vispgrädde
•85 gram saltat smör
•En nypa havssalt (valfritt)

1. Värm socker försiktigt i en rymlig kastrull utan att röra. När sockret börjar smälta, bli brunt och bubbla, rör förstiktigt några varv med en sked. Se till att allt socker smält innan du tar bort kastrullen från värmen. Värm grädden i en annan kastrull.

2. Tillsätt smöret till det smälta sockret, skuret i bitar. Var försiktig så att det inte kokar över eller skvätter upp på dig! Till en början skär det sig, så sätt tillbaka kastrullen på låg värme på spisen och rör tills smeten blir jämn.

3. Tillsätt grädden, lite i taget. Var förstiktig här med, eftersom det bubblar riktigt mycket! Låt koka några minuter, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt svalna en stund innan du häller upp i en ren burk. Var inte orolig om karamellen är lös, den kommer stelna i kylen. Förvara burken i kylen. Om den känns för hård när du ska använda den så låt den stå framme i rumstemperatur en stund.



Och tillsist en liten hälsning till Matilda. Kul att du finner lite inspiration i bloggen, det gör mig glad att höra. Tyvärr kunde jag inte lämna nån kommentar i din blogg eftersom det endast går om man har speciella konton eller bloggadresser. (Det kan man lätt ändra på inställningarna för bloggen, så alla kan lämna kommentarer) :)


Nytt i bloggen.

Vad tycker ni om min nya header?? Har länge tänkt jag skulle försöka fixa till den, men egentligen vill jag ha riktigt fina kort att ha i den men det blir när en fin systemkamera kommer i min ägo, vilket troligtvis är typ aldrig... Sen hade jag lite svårt att få till bredden på den, visade sig var såååå mycket lättare än vad jag trodde, bara jag som slarvade att läsa alla rutor.

Vi har haft en ganska seg dag idag. Anton lämnades på dagis i morse, när vi kom hem gick jag och E en promenad, hon somnade ganska fort så sen fick jag lite egentid innan det började dra ihop sig för att hämta Anton igen.
Resten av dagen segade sig fram, vi jobbade i trädgården, kollade film och käka frukt. Nu ska jag kolla lite serier. Ciao!!

Macarons med Citronsmörkräm, Smultronsmörkräm och Smörkola.

Som tidigare har jag ju nämnt att jag bakat macarons. Imorse fick personalen på Antons dagis en stor glasburk med söta små macarons i, jag hoppas dom uppskattar det. Själv skulle jag uppskatta det eftersom jag mer och mer upptäcker hur himla gott det är. Dem är väldigt söta men beroende på vad för smörkräm man har i så blir dom riktigt goda, citronsmörkräm kan jag verkligen rekommendera.

Macarons – ca 30 st
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag

1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i en blender, mixer, nötkvarn eller kaffekvarn. Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet.

3. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.

4. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.

5. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp.

6. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer.

7. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.

8. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.

9. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

10. Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

11. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.

12. Låt dom vila ca 30 min så dom får en lite hårdare yta.

13. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn, mina blir klara på 11 minuter)

14. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.

15. Fyll med valfri frosting och njut!

(receptet är taget från bloggen Hello Suger)


Knorr Bag of taste

Idag fick jag ett paket i posten från Buzzador. Jag hade fått möjlighet att prova på Knorrs nya satsning Bag of Taste, det är en kryddblandning som man blandar med kyckling och lägger i en stekpåse som man får med. Sen är det bara in i ugnen och vips så är middagen klar. Kryddmixen idag var Lemon & Herbs och den var helt ok, dock inget jag kommer köpa igen, men jag är fortfarande nyfiken på hur Paprikamixen och Barbegue smakar.

Som buzzador får du möjlighet att prova på olika nya produkter på marknaden. Du ska dela med dig av varoprodukter och sprida information om varan till vänner, familj eller arbetskamrater. Det är gratisprover och du behöver inte betala något. Vill du bli buzzador så klicka https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Miax
Jag tillagade middagen exakt som det stod på förpackningen:

500 gr kyckling
150 gr champinjoner
1 paprika (jag hade två)
1 lök

Skär kycklingen och grönsakerna i bitar.
Lägg i stekpåsen.
Häll över kryddorna och 2 msk olivolja.
Stäng påsen med den lilla klippsen som tillhör.
Lägg i ugnsform och in i ugnen 40 min på 180grader
Servera med ris.






Gårdagens glassmonster!

foto055 (MMS)

Gårdagens glassmonster!


Står och tittar ut över en del av min träd...

foto040 (MMS)

Står och tittar ut över en del av min trädgård. Härliga färger och blomkombinationer.


Sommarfest

Ikväll var det sommarfest på dagis. Det var en tipsrunda, som Anton var måttligt intresserad av, sen picknick i gräset. Jag gillar verkligen sånna här tillställningar, det är kul för barnen att få leka och själv kan man sitta nyfiket och spejja på folk, vilka har barn på dagis, vilka har nya partners och självklart träffa lite folk.
Sen sjöng barnen några sånger, inte Anton såklart, han gillar inte att göra oväntade saker. Och sen blev det glass till barnen och fika till de vuxna, Ella fick en alldeles egen strut och var hur nöjd som helst när hon i princip tryckte in glassen i ansiktet.
Inga bilder blev det dock, ett par på glassmonstret E, men min mobil är ju skum och vill inte lägga över bilderna till datorn.

När barnen lagt sig, satte jag igång att fylla macarones som jag bakat idag. Jag delade upp smeten i tre skålar och gjorde en med lite kakao i, en med röd karamellfärg och en med grön. Sen fyllde jag kakaomacaronen med smörkola, den rosa med smultronsmörkräm och den gröna med citronsmörkräm. Det skulle ju bli sommarpresenter till fröknarna men jag hittade inga presentaskar/påsar så jag får försöka hitta de imorrn så dom får några innan dom går på semester.
Smörkräm är ju löjligt gott, hade jag inte lite gränser i kroppen skulle jag lätt kunna äta det med sked :)

Nu är det dags att runda av, en kvällsdusch och sen natti natti.



Det blommar.

Det här inlägget blir nog mest fyllt med blommor. Den här tiden på sommaren tycker jag allra mest om, det då det blommar som vackrast i min trädgård, allt som kommer blomma senare är fortfarande i växprocess och har en vackert grön färg. Det kommer ju hela tiden nya blommor men då börjar ju resten vissna ner och lämna sina gulnande blad kvar, då är det inte lika vackert. En av anledningarna att jag njuter så av min trädgård är nog den att jag är så nöjd över att det faktiskt är jag som planterat det mesta för att få det så fint, det fanns en del blommor här när vi flytta hit men mycke var igenväxt.
Jag har lite dåligt självförtroende över min trädgård oxå, på våren tittar jag ut över trädgården och tänker att jag har sååå långt kvar innan den blir sådär fin som alla andras, men så kommer vi till en här tiden och då kommer jag på det jag hela tiden glömmer att den är ju inte så dum ändå.

Annars händer det väl inte något allt för häpnandsväckande. Våra dagar har väl den senaste veckan alltid avslutats med ett kvällsdopp i sjön, för hela familjen utom jag. Jag tog därimot mitt premiärdopp i går då vi var vid Hallstaviks utomhusbad, ett kanonställe som jag verkligen rekommenderar alla barnfamiljer att åka till. Varmt och skönt vatten (26 grader), barnvänligt, lagom rutchkana och fint och fräscht, ta dock med dig matsäck om du inte vill köpa en Billys Pan pizza för 20 :-.
I fredags tillbringade vi förmiddagen med systrarna Fd Simonsson och deras barn. Det badades och lektes, för det mesta var barnen nöjda nåt enstaka grin och gnäll. En väldigt trevlig förmiddag.
På kvällen var det dags för uppvaktande av Anna som tagit sin sjuksköterskeexamen. Det blev god mat och fika och lite aktivitet. Så en väldigt trevlig kväll blev det oxå.

Imorrn är det dags för ny vecka. Anton ska börja gå sommartider på dagis, så det blir 8.15-11.15 tis-tors, helt idiotiska tider egentligen men jag tror han kommer sakna att gå på dagis om han skulle var ledig hela sommaren. Vi får väl se hur den här veckan känns, han ska bara gå 2 veckor med dessa tider sen blir han ledig och går sen 2 veckor med dom tiderna efter sin ledighet. Sen börjar ju faktiskt den riktigt vardagen med långa dagar på dagis i sällskap med lillasyster.
Men imorrn är han iallafall ledig, vi ska försöka göra lite macrones igen, tänkte att det får bli dagisfröknarnas sommarpresent, hoppas dom uppskattar det.

Nu tillbaka till blommorna!!!


Våran underbara smultronschersmin blommar och den luktar fantastiskt.


Söt liten fingerborgsblommar.


Visst är den söt!?!


Alunrot


Kommer tyvärr inte ihåg namnet på den här, men fin är den.


Min fina Honungsros har börjat blomma, jag vet inte vad jag tycker bäst om med den, den fina blomman, den söta knoppen eller den ljuva doften.


En läcker Gul alkleja med lite dagliljor och iris i bakgrunden.


Sommarens vrålåk!

foto053 (MMS)

Sommarens vrålåk!


Sötungarna skulle fruktfika innan det sen ...

foto052 (MMS)

Sötungarna skulle fruktfika innan det sen blev bad i sjön.


Sköna sommardagar

Tänk att det blivit sommar. Efter en lång vinter kändes det väl aldrig som om det skulle bli "solstolstider". Men nu är den här, Sommaren, dagarna vid sjön är äntligen här, och det blomstrar för fullt i trädgården.
Det har varit en sjön helg som började redan i onsdags med att jag, Anders, Robban och Madde åkte iväg på kryssning, det var skönt att komma iväg. Äta i lugn och ro, dricka lite öl, dansa, sova utan att någon annan bestämde när det var dags att gå upp och bara koppla av i lugn och ro.
Några lugna dagar hemma med trädgårdsjobb, spring i vattenspridaren och en febrig Ella med öroninflammation. Igår var Anders syster med familj och mina föräldrar här på middag, lite grillat och en rabarberpaj till efterrätt, trevligt med middagsgäster.
Idag blev det födelsedagsfika hos Ann-sofie, alla flickor var där vilket är väldigt trevligt när vi alla ses. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, oj oj oj vad jag är lyckligt lottad som har så fina underbara vänner. Mycke prat och gott fika i solen.
På kvällen åkte hela familjen ner till sjön i årets ekipage, traktorn!! Anders kör och jag och barnen sitter på flaket, jag är än så länge tacksam att ingen sett mig än :)
Barnen gick från att ha doppat tårna till att plaska runt för fullt i vattnet. Ella kom på att det var kul att springa ner i vattnet till trappan en bit ut och sen hoppa därifrån, det man kan lägga till är att Ella som alla andra små barn inte har jättebra balans i vattnet så jag fick agera badvakt och fiska upp henne stup i kvarten, men hon var lycklig det är huvudsaken.







RSS 2.0