Tredje gången gillt! Två misslyckade försö...

foto049 (MMS)

Tredje gången gillt! Två misslyckade försök men nu fick jag till dom. Små söta macarones! Wohoo!!


Sparrispaj med skinka

God Damn vilken god paj jag gjorde idag!! Jag undrar varför jag plötsligt njuter så av min egen matlagning, jag har inte gjort det förut, inte såhär iallafall. Eller det kan vara att jag verkligen känner efter så jag verkligen är säker på om jag ska lägga upp den här eller ej. Men det är kul, jag vågar lite mer i min matlagning, följer inte recepten så slaviskt och provar nytt.
Den här varianten av paj åt jag för ett par veckor sen när vi hade Eurovisionkväll med knytis. En av tjejerna hade med sig sparrispaj och jag har för mig att det var skinka i den oxå, den var riktigt god men jag glömde fråga om receptet så jag googlade och sen fick jag göra lite "man tager vad man haver" princip och fick ihop pajen.

Sparrispaj med skinka 6 port

Pajskal
150g smör
4 dl mjöl
2 msk vatten

1. Hacka smöret i mindre bitar, tillsätt mjölet och nyp ihop till en smulig deg.
2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en fast deg.
3. Tryck ut pajdegen i en pajform upp över kanten, nagga botten med en gaffel och ställ sedan i kylen ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 200gr.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning
250g sparris
200g skivad skinka
4 ägg
2 dl creme fraiche
75 g parmesan
Salt och peppar

1. Skär bort den nedre delen av sparrisen.
2. Koka sparrisen ca 2 minuter i saltat vatten. Skölj sedan i kallt vatten och låt dom rinna av.
3. Strimla eller hacka skinkan.
4. Fördela sparrisen och skinkan i pajskalet, dela sparrisen om det behövs.
5. Vispa ihop creme fraichen, äggen och riven parmesan och häll över sparrisen och skinkan.
6. Grädda i ca 30 minuter. Servera med en god sallad och en vinegrette


Livet utan körkort

Eller kanske livet utan bil. Idag har jag erfarit hur det är att bo som jag bor och inte ha möjlighet till bil, bilen var nämligen på verkstad i Norrtälje som Anders kört den till. Så jag och kidsen var strandsatta hemma, inte så farligt kanske, det finns ju mängder med saker man kan hitta på här hemma. Men när regnet började ösa ner så kändes det inte som om jag hade nån större lust att sitta hemma i huset hela dagen så efter lite överläggning med Anton bestämde vi oss för att ta bussen (!!). Utrustade för regnväder gick vi iväg, Ella i vagn och Anton på sin cykel. Sen en tur ner till Rimbo med bussen, inte så jobbigt men det var ju tur att inte bussen var full när jag, vagn, Anton och cykel kom på.
Anton var helfacinerad hur bra man kunde cykla på asfalt, det gick ju fort... (hemma hos oss är närmsta asfaltsväg en 70km/h landsväg där man inte rekommenderar 3 åringar med cykel med stödhjul att cykla på...)
Vi tillbringa sen dagen på ÖF. När Lena stängde vid 13 hade vi sen 1½ timma att slå ihjäl innan bussen hem gick. Så ett besök på presentaffärn, ICA och tillsist en lekpark för intag av mellis var lagom för att sen ta bussen hem igen.
Alltså livet utan bil funkar ju bra, men oj oj vad jag inte skulle orka detta liv varje dag. Men då kanske man inte heller bosätter sig som vi gjort.



Mjölkchoklad chip cookie

Det är väl ingen som undgått att det finns Marabou chocolate chip cookies i butiken. Jag var bara tvungen att köpa dom och blev sååååå besviken, trist jäkla mördeg med chokladbitar i. Dem säljer verkligen dessa kakor bara för deras märke. Att dom dessutom kostar runt 25-27:- för 8 kakor gör mig bara arg, så jag tänkte att dem kan man ju göra själv.
Jag tog Leilas grundrecept på chocolate chip cookies men tog mjölkchoklad istället för mörk, skippade även skalet av en lime som hon hade i sina, men det är ju en smaksak.
Varsågod Anna-Karin :)

Marabou chocolate chip cookies 25 kakor

125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g mjölkchoklad

1. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 180g.
6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


På bloggen Bli min jäst finns det även en variant av kakan, hennes recept ska jag testa nästa gång, eller ialla hennes utbakande av kakan.


Kryddig köttfärssås med curry och kanel

Idag åt vi en sån där väldigt god middag så att jag gärna delar med mig av receptet. Receptet är från ICAs "Billiga veckan" meny som finns i tidningen du hittar i butiken. Jag brukar vara ganska skeptiskt till deras recept eftersom det känns som om dom tagit några varor och bara slängt ihop, typ "vi tar lite tonfisk, och lite tomatpuré och sen river lite morot i så blir det ett bra billigt recept". Men det här receptet var kanon, till och med barnen slukade allt. So here goes!!

Kryddig köttfärssås med curry och kanel 4 port

1 gul lök
300g spetskål (jag tog vanlig vitkål)
4 port ris
2 msk olja
1 köttbuljongtärning eller 1½ msk fond
1½ tsk curry
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
ca 500g nötfärs
2½ dl mellangrädde
salt och peppar

Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar, Koka riset enligt anvisningen på förpackninen. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna. Lägg över i en kastrull. Stek färsen i resten av oljan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna. Tillsätt grädden och 1 dl vatten. Låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Servera med riset.



En dag i Färsna

Nu är det nog dags att bomba er med inlägg :) Jag har ju sagt det, min blogg är mano!!
Idag var det dags för utflykt med dagis, vi tog oss en tur till Färsna Gård, en 4h gård utanför Norrtälje. Det var alldeles perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt, blåste lite men det var inte så besvärligt. Vi fick gå en "väsenvandring" där en tjej berätta för barnen om tomtar och troll, sen fick vi även gå in till de små killingarna som föddes inatt, dem var sååååå små och såååå söta. Sen blev det matsäck i gräset och barnen lekte, inte så mycket mer var det men barnen var nöjda när vi åkte hem och jag tyckte det var skönt att komma iväg, vara ute och träffa lite folk.


I väntan på väsenvandring fick man leka med lite träbitar :)




Har kollat in hönsen


Har hjälpt "Trollet" samlat ihop burkar och flaskor


Äntligen matsäck!!


Grabbarna tar en traktortur


Väl hemma satt smågrabbarna och väntade på oss


Rabarberella!! Kanske lite svårt att se me...

foto047 (MMS)

Rabarberella!! Kanske lite svårt att se men mellan allt kirskål så sitter E i ett gigantiskt rabarberland. Bakom mig finns det ännu mer.


Snart blir det taklagsfest!

foto048 (MMS)

Snart blir det taklagsfest!


Bygget är en...

Ett litet förtydligande från förra inlägget :) Det är en lekstuga som ska byggas....

Trevligt med en händig man. Med lite virke...

foto039 (MMS)

Trevligt med en händig man. Med lite virke vi haft liggandes så blev iallafall stommen klar idag.


Helt ärligt?! Hur vanligt är det att man k...

foto039 (MMS)

Helt ärligt?! Hur vanligt är det att man köper en karta ägg där typ 80% av äggen har dubbelgulor?


Utlottning hos Bli min Jäst

Mycke fina utlottningar man kan delta i. Just nu kan man vinna fina bakredskap hos Pernilla med bloggen Bli min Jäst, så alltså gå till henne och var med i utlottningen, eller inte så är det större chans för mig att vinna :)


Tävling hos Vita rosor och Förgätmigej

Anna med bloggen Vita rosor och Förgätmigej firar att besöksmätaren passerat 100 000 besökare, det genom en tävling av hennes fint sydda hissgardin.

Svara endast på 3 frågor så är du me!!


Utekläder på

Bloggen är nere i en svacka igen, men bloggandet kanske kommer igång snart igen. Hade en trevlig lördag med mina kära vänner, det blev en hel del vin hela kvällen och natten (!!). Gick och la mig 4.30, det brukar ju nästan vara då jag går upp annars. Känner fortfarande av tröttheten i kroppen, men det var det helt klart värt.

Men egentligen ville jag bara visa upp min lilla prinsessa denna morgon. Hon har gjort sig redo att gå ut, kepsen och finskor på :)


Bloggtips

Har hittat en ny blogg att följa. Call me cupcake heter den, titta och sukta efter allt vackert som hon bakar.


Bild lånad från Call me cupcake.


Muta

En lagom slapp dag. Vi gjorde två korta besök på ÖF idag. Jag har egentligen inte hjärta att sitta inne när det är så fint väder, men samtidigt behöver jag avbrott i utedagarna med trädgårdsarbeten. Så 1½ timma på morgonen, sen hem och slappa, det är inte ofta jag inte gör nåt hemma längre, men jisses vad svårt det var att slappna av. Kände mig som en psykpatient som vandrade runt och kunde inte komma till ro riktigt, men tillslut efter att plockat lite så sjönk jag ner i en stol i solen med en trädgårdstidning. Fick en del sol innan E vaknade, åt en sen lunch och sen började tiden närma sig hämtning av Anton.
Efter dagis hade Anton önskemål om att åka till Lena så vi stannade där en stund innan vi åkte hem. Barnen lekte ute medan jag fixade middag, sen efter middagen hade jag mutat Anton med att han skulle få glass om jag fick klippa hans hår. Så fram med FrisörSalong Mia, han satt snällt och väntade tills jag blev klar men frågade några gånger otåligt om det var klart. Sen blev det glass, bananglass förstås :)

Nu är barnen badade och nattade, jag har hunnit diska vilket jag inte gjorde efter maten, ska ut i trädgårn och plocka lite innan jag nog kommer sjunka ner i soffan med ett greys avsnitt. Så trevlig kväll på Er!!!


God damn this is good!!! Omelett med pepperonikorv och bitar av cheddarost (dagens lunch)...(och gårdagens)....(säkert morgondagens oxå)


Nyklippt glad kille.


Bananglass

Idag blir det inget gott matrecept. Dagens middag var inte såpass facinerande att den får något eget inlägg :) Limemarinerad ugnstekt Lax med hemmagjord Hollendaisesås, kokt sparris och en smarrig sallad, och potatis till för resten av familjen.

Däremot tänkte jag tipsa om något så löjligt enkelt och väldigt smidigt. Detta förutsätter att man gillar banan eller har barn som gillar banan. Och när nu värmen är här så kan det vara gott att svalka sig med en härlig Bananglass!!!

Ta helt enkelt några överblivna bananer. Kanske har man några som är på sluttampen eller så gör man som jag måste göra, köper nya. Skiva bananerna och lägg i frysen.
När det sen är glassug så tar men helt enkelt fram lite banan och mixar tills det blir slätt. Voila!! Glass!!!
Tror det blir bäst om man har matberedare, om inte annat lättare, men jag kör med min stavmixer och det funkar fint.
Topp med lite chokladsås så blir det genast inte lika nyttigt men ack så gott!!


Bli testpilot av Arla Köket Kesella® kvarg!

Vill du möta våren med fräscha sommarsmaker i kylskåpet? Nu söker vi tillsammans med Arla 2000 Testpiloter som ska få prova två  nyheter från mejerihyllan. Arla Köket lanserar lagom till sommarens alla fester två nya smaker av Arla Köket Kesella® kvarg. En rabarbersmak och en hallonsmak, båda med naturliga och goda bitar av hallon resp rabarber. Den friska smaken passar bra till många olika typer av efterrätter tex cheesecake och smoothie. Den är även god att servera till mjuka kakor eller bara njutas precis som den är.


Klicka på bilden för att ansöka till testpilot.


Kyckling med spenat och soltorkade tomater.

Dagens middagstips är i grunden den middag jag och Alex + kids åt igår. Idag hade jag lite spenat och soltorkade tomater kvar så jag bestämde mig för att göra det igen fast lägga till ett par grejer. Jag gjorde en ganska stor omgång på 1 kg kyckling och tog mycke grädde eftersom det är så himla gott med mycke sås, men vill man inte ha det så kan man minska mängden.

5-6 port

1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
250 g fryst bladspenat (tinad)
100 g soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
1 pkt bacon
parmesan
olja, salt, peppar.


1. Hacka baconen och knaperstek den, ställ åt sidan.
2. Skär kyckling i mindre bitar och bryn i olja, salta och peppra.
3. Krama ur vätskan ur spenaten och hacka den lätt.
4. Strimla tomaterna och hacka vitlöken.
5. Tillsätt spenat, tomater, vitlök och grädden i kycklingen och koka ihop ca 5 min
6. Strö över de knaperstekta baconen och hyvla över parmesanost.
Servera med tagliatelle eller som för min del en god sallad.


Pallkrage makeover.

Idag fick mina pallkragar som jag odlar i en makeover. Inget avancerat men lite falurödfärg så matchade dom huset, har tänkt på det ett tag och när Ella idag sov så passade jag på att måla. Odlingarna är som mina barn känns det som, varje dag är jag där och kikar, gallrar, rensar, plockar av och på fönster, vattnar och längtar. Jag hoppas verkligen att det kommer ge en fin skörd i år, det kommer spä på mitt ego rejält.

När Ella vaknat käka vi lunch, jag gjorde en omelett. Den var toppad med nån typ av salami och bitar av cheddarost, mmm mmm mmmmm!! Idag började jag med GI-kost, tänkte hålla på 2 veckor. Mest för att jag mår så bra av det och dels för att det är så himla god mat, jag föredrar nog goda grönsaker istället för pasta, potatis och ris. Däremot har jag bestämt mig för att jag får äta hur mycket frukt jag vill, tror man får äta typ en frukt per dag enligt den rätta GI-dieten

Resten av dagen blev lagom lugn. Vi åt massa god frukt till mellis och barnen lekte runt i trädgården medan jag plockade och fixade, jag grävde ner några dahlior som stått inne och växt fram. Jag köpte 6 dahlior på trädgårdsmässan, en av knölarna gick att dela på och blev 3 knölar så jag fick 8 plantor istället, ska bli spännande att se om dem blommar fint.


Lite dyster gammal pallkrage


Så mycket bättre.


Fina Dahlior....förhoppningsvis.



Helgen

Ett liten kortis bara för att visa att jag lever. Min blogg lider nog av lite manodepressivitet, ibland kommer massa inlägg och ibland så är det tyst flera dagar, men jag tror det är lite för att jag egentligen är en bloggare med få inlägg, så dom dagarna då det kommer ofta så jobbar jag ganska hårt för att ta mig tid att blogga och även skriver fast jag inte riktigt är sugen.

Helgen har iallafall varit bra. Större delen av lördagen tillbringa jag själv med barnen, det blev lite gjort i trädgården även om allt hela tiden avbröts av gnäll eller grin eller nåt barn som plötsligt gått iväg. När vi ätit mat tog jag cykeln och cykla en runda, jag behövde verkligen en paus, blev en 1½ milsrunda med en godispåse som pris.
Sen satt jag och min godispåse nersjunken i soffan och kollade på "Cornelis", bra film men även om jag inte visste så mycket om honom så visste man ju ändå ungefär hur hans liv sett ut, så inte jättespännande.

Igår åkte hela familjen ner till MaPa. Anders hjälpte pappa med att gräva lite plinthål och jag och mamma gick allemanut, sen blev det fika och lunch innan vi åkte hem igen.
På eftermiddagen åkte jag och Anton till A & L (Antons dagiskompis), vi mammor skulle baka lite medan killarna lekte. Hade hittat muffinsrecept med Ben & Jerrys glass i som vi var sugna på att prova, vi hade nån variant med chokladglass och kolakokosbitar i. Men blev tyvärr lite besviken, hade ju väntat oss nån rejäl Wow!!!feeling, men nej. Ska definitivt göra om dom men kanske med en annan smak på glassen. 
Sen käka vi middag och killarna lekte vidare. Trevlig kväll var det.

Anders och jag avslutade helgen med att kolla på film. Det blev "Himlen är oskyldigt blå", den var bra, kanske inte den bästa jag sett men helt ok.

Blev kanske lite mer en ett kortisinlägg :) ska göra iordning lite barn nu inför dagen, Anton ska till dagis och jag och E ska handla och sen ha lite trädgårsarbete, eller kanske bara njuta i solen. Det kommer nog lite mer inlägg senare, har en del recept jag vill dela med mig av.


Date idag.

Inget häpnandsväckande dag. Hade äntligen en date med Venessa, det var allt för länge sen vi sågs, så det var verkligen på tiden. Till nästa gång ska det absolut inte gå såhär lång tid. Vi träffades över en fika, Ella sov och Anton satt länge och var nöjd med en glass, medan vi gick igenom händelser som hänt den senaste tiden. När vi åkte hem sa Anton i bilen "Venessa pratar.", sen sa han inte mer :)

Resten av dagen spenderade jag med ganska griniga barn. Eller vi hade jättemysiga och roliga stunder när jag busade med dom, men när jag var tvungen att laga mat var det inte lika pigga, de slogs, grinade, var högljudda, trotsiga, you name it. Men lite mat, uteaktivitet för A och mammamys för E så var dom rätt glada igen och somna sött.


Sötnosen har nu så långt hår att hon kan ha tofs :)


Och stackars lilla Lurvas tog just 3 steg fram och drogs 2 bak :)


Biffar med vitkålsfräs

Idag blev det återigen en god middag som jag gärna delar med mig av.

4 port

Biffar

500g nötfärs
1 gul lök
1 msk riven ingefära, jag tog 1 tsk malen
1 tsk timjan
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk konc kalvfond
½ dl rårörda lingon eller sylt
2 msk skånsk senap
1 ägg

Vitkålsfräs

½ litet vitkålshuvud
1 liten purjolök
1 dl russin
2 tsk vitvinsvinäger, eller 2 msk vitt vin
5 msk vatten + 1 msk konc kalvfond

smör till stekning
salt, peppar

1. Skala och finhacka löken. Bryn den i smöret tills den blir glansig och genomskinlig. Låt svalna.

2. Blanda samman färsen, ingefära, timjan, ströbröd, vatten, kalvfond och lök till en smek. Tillsätt lingonsylt, senap, ägg, 1 ½ tsk salt och 3 krm vitpeppar. Blanda väl.

3. Forma färsen till bullar. Stek dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen när bullarna fått stekyta, låt dem eftersteka på svag värme under lock eller i ugnen på högst 100gr.

4. Strimla vitkålen fint. Fräs den i smör i en stekpanna.

5. Ansa och strimla purjolöken. Blanda ner den i vitkålen. Tillsätt russin, vinäger och kalvbuljong. Låt koka samman 5-7 minuter. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Servera gärna med potatismos.


Vad är vitsen...

...med att vakna jättetidigt, när man ändå är supertrött och grinig???
Det är en fråga jag ställer mig ganska många mornar. Mina barn har ju en förmåga (som många andra barn) att vakna supertidigt, det är ju för min del rätt jobbigt eftersom jag är ganska morgontrött. Så jag blir måttligt irriterad när barnen sedan är griniga, klängiga och otrevliga. Fattar inte varför dom måste vakna tidigt, gå upp 1 mikrosekund efter dom öppnat ögonen och ha bråttom ner till köket, och som sagt sedan börja grina och gnälla för att dom är trötta.
Krävs en frukost för att dom ska bli som vanligt igen, men under den tiden tills frukosten är uppäten så är det så gnälligt. Kom på att jag inte njuter nåt av frukosten längre, mer ett stressmoment eftersom man går på nålar för att inte Anton ska få nåt konstigt utbrott och samtidigt försöka göra gröt med Ella hängandes på benet, sen när det ska ätas så ska Ella ha massa andra konstiga grejer eller vill bli matad....eller nej det vill hon inte, så är ett nytt utbrott på gång.
Just nu är barnen fina och sysselsätter sig med annat, men just den där första timmen är så jobbig, och nu har jag beklagat mig lite över den :) Have a nice day!!!


Dagens middagstips!

Idag åt vi en riktigt god middag. Först när middagen var uppäten och jag insett att jag gärna ville dela med mig av receptet så fanns det ju ingen mat att fotografera, så ni får fantisera om hur det såg ut.

Det är ingen unik speciell rätt utan enkel hederlig husman, med en liten "Mia-touch" bara.

Citronpanerad Rödspätta med Remouladsås a la Mia.
4port.

8-10 spättafiléer
vetemjöl
ägg
ströbröd
skalet från ½ citron
salt, peppar

Remouladsås

2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
½ msk kapris
1 msk hackad smörgåsgurka
1 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
citron
salt, peppar

Börja med såsen, hacka kaprisen, smörgåsgurkan och dillen. Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt sedan med lite citronjuice, salt och peppar efter smak. Ställ sedan kallt medan du gör fisken.

Panera fisken. Tallrik 1, vetemjöl. Tallrik 2, uppvispat ägg. Tallrik 3, ströbröd blandat med rivet citronskal (glöm inte att tvätta citronen innan du river)
Vänd fisken först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Stek sedan fisken i smör, behövs inte så lång stekning eftersom spättan är så tunn.
Servera med kokt potatis och en sallad.

Alltså inget avancerat men ack så gott :)
Jag har bestämt mig för att Dagens middagstips ska bli ett återkommande inlägg på min blogg, dom gångerna som jag gör nåt jag tycker är riktigt gott.

Vit ChokladMousse

Varför har jag inte ätit vit chokladmousse tidigare?!??! Det kan ju vara bland det godaste jag har ätit, med några syrliga bär till så är det som en dröm.
Efter att jag gjort tårtan till A så blev det lite mousse kvar, jag hade inte hjärta att kasta det utan gick och små åt lite då och då. Tog några frysta hallon och björnbär som jag tinade, sen en klick mousse på, lovley!!!!

Så delar ju gärna med mig av receptet, som är plättlätt!

4 port.

100gr vit choklad
1 ägg
2 dl vispgrädde

Hacka chokladen och smält den sedan i vattenbad.
Medan chokladen smälter vispar du grädden tjock.
Vispa ägget hastig och häll sedan i den smälta choklad, forsätt att vispa till en jämn smet.
Vänd sedan ner grädden i ägg/choklad smeten till en jämn och fin mousse.
Fyll portionsformar med moussen och ställ kallt några timmar. Servera med bär eller limemarinerade Jordgubbar.

Lime marinerade jordgubbar.

1 lime
2 msk honung
500gr jordgubbar

Riv skalet från limen, pressa ur all saft. Blanda juice, limeskal och honung i en skål.
Skiva jordgubbarna och lägg sedan i marinaden. Låt stå och dra till sig smakerna. Perfekt till moussen!!


Mousse med tinade Hallon


Valborg

Vi hade en trevlig men kall valborg. Vi var hos Fam O-P där det bjöds på gott grillat med tillbehör, till efterrätt en smarrig after eightbrownie, kan verkligen rekommendera att göra den.
När klockan var ca 20 gick vi till brasan, den tändes först vid typ 21 så man hann bli rikigt kall när man stod där och vänta. Barnen hade iallafall roligt, Anton hittade sina kompisar och en av favvokusinerna Linn. Ella gled oxå runt och kolla läget när hon inte satt uppe i famnen.
Vi var inte kvar länge sen utan åkte hem efter det, barnen somnade sött och hade faktiskt sen lite sovmorgon på söndagen, typ till 6 :)


Påväg till brasan.


Vi hade glömt Ellas jacka hemma så hon var klädd i en lånad tröja, dock lite stor kanske :)


Madde vid brasan.

(Alla bilder är lånade från Maddes blogg)


Innedag

Planen för dagen var, plantera flocknäva, så persilja, sätta vårlökar och gräva klart landet där jag ska ha kronärtskockor. Vad vaknar man till???? Snö!!!! Jag brukar inte uttrycka mig såhär men, WTF??!?!?
Just när jag skriver detta verkar det dock som om solen försöker titta fram med rätt misslyckat resultat, men kanske lite sol kommer senare på dagen.
Så jag och Ella sitter inne, eldar i kaminen och har faktiskt satt på ett element i köket tills värmen spridit sig. Ella hade 40 graders feber igår, hon var ganska däckad hela dagen och ville helst sitta fastklistrad vid mig. Idag är det knappt nån feber men stundvis så känns det som hon känner av gårdagen. När vi lämna Anton på dagis gick jag iväg en bit, hon började storgråta och hade jättesvårt att hämta sig, annars brukar det grinas och vips så går det över, men hon verkade helt knäckt, inget som skulle ske om hon var helt pigg.

Självklart har jag masssa att göra även inne. Det känns bara inte lika roligt att städa....behöver det verkligen och jag har dessutom köpt ett nytt rengöringsmedel som jag tror endast kan ge en gnistrande resultat så jag är lite nyfiken om det är mer lättstädat med den.

RSS 2.0