Hallon och mjölkchokladpannacotta

Såhär dagarna före nyårsafton är det nog många som funderar på vilken efterrätt som ska serveras.
En återkommande efterrätt som vi haft vi olika middagar är hallon och mjölkchokladpannacotta, den är löjligt god och dessutom enkel och lätt att förbereda dagen innan.

Pannacotta, 4 stora eller 8 små port.

3 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
9 msk socker
100 gr mjölkchoklad
1 pkt hallon eller 5 passionsfrukter om du vill ha passionpannacotta
1 dl naturell yoghurt

Chokladpannacotta
1. Lägg 1 1/2 gelatinblad i kallt vatten i 10 min.
2. Koka upp 1,5 dl grädde, 1,5 dl mjölk och 4 msk socker.
3. Ta bort från värmen. Krama ur och lägg ner gelatinbladen i gräddmjölken, finhacka chokladen och rör ner tills chokladen smält.
4. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst 2 timmar.

Hallon eller passionsfruktpannacotta.
1. Blötlägg 1,5 gelatinblad i kallt vatten i 10 min.
2. Vispa passionsfrukt eller hallon med 5 msk socker.
3. Slå på resterande grädde och koka upp.
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i hallongrädden.
5. Sila bort fröna och tillsätt yoghurten.
6. Häll på chokladpannacottan och låt stå kallt ytterligare ett par timmar.
Garnera med hallon eller lite riven choklad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0