Konsten att göra en god majonnäs.

Eller är det verkligen en konst?? Jag har alltid uppfattat att majonnäs och bearnaise ska vara svåra att göra, det ska vara tunna strålar, intensiv vispning och lätt att det skär sig. Bearnaise har jag redan skrivit om och tack vare en mixerstav så får man en god sås i ett nafs.
För att få till en god majonnäs så är det bara att dra fram dem där mixerstaven igen.
Denna gång mäter du upp 2 dl olja och kläcker i 1 ägg, sen sätter du mer mixern och kör igång, efter några sekunder tjocknar det till och du kan börja köra mixern lite upp och ner så all olja blandas in.
Sen ska det smaksättas, själv smaksätter jag alltid med skånsk senap, vitvinsvinäger och salt, peppar. Ta lite i taget och smaksätt tills du är nöjd.

Sen är det klartt!!


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Tack!! Det här ska jag testa, lyckas aldrig med bea eller majonnäs :)...

2012-03-06 @ 21:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0