Saffranstryffel

Äntligen börjar julen närma sig och det innebär julbak. Jag tycker det är jätteroligt att baka olika sorters julgodis, så jag passade på redan till helgens kalas som var att göra två sorters tryfflar. Chokladtryffel med havsalt och Saffranstryffel.
 
Jag tänkte dela med mig av receptet på saffranstryffeln som var väldigt god, lite mäktig men den passa perfekt till en kopp kaffe.
 
Ingredienser:
1 dl vispgrädde
1 g saffran
1 msk honung
 
250 g vit choklad
25 g smör
 
Koka upp grädde, honung och saffran. Häll över den hackade chokladen. Tillsätt sedan smöret. Rör tryffeln slät. Låt stelna ordentligt i kylskåp, klicka ut med matsked och rulla till bollar. Blir smeten för hård går det bra att skrapa på smeten och sen rulla till bollar.
 
Jag valde sen att rulla bollarna i krossade pepparkakor, ett annan alternativ är att doppa dem i smält vit choklad, eller att sockerrosta mandelflarn och rulla i det och vit choklad. Variationen är oändlig :)
 

Kommentarer
Postat av: Karin - trattoria

Hej Mia! Du är en av vinnarna i min tävling om coops kokbok! Grattis! Kan du maila mig din adress på trattoria@hotmail.se så skall jag skicka boken till dig. Kram Karin

2012-12-06 @ 06:51:43
URL: http://trattoria.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0