Varannan låt

I vintras och i våras började jag ju jakten på 5 km, att kunna jogga den sträckan utan att stanna. Och det gick ju bra. Men nån gång under sommaren så vände det, jag började bryta passen, jag tyckte jag fick besvär med andningen och kämparglöden fanns inte heller där.
Tillslut la jag ner försöken att ta mig runt rundan mycket för att slippa bli besviken över att jag inte grejade det.

Sen dess har det gått ett par månader, jag har varit för feg för att prova på igen. Jag har accepterat att jag kan hålla på med andra träningsformer.

Efter gårdagens gympass så känns det rejält i låren, spontant kände jag inte för att köra så avancerade rörelser med kroppen.
Däremot drog jag på mig ytterkläderna och drog ut på en PW.

Efter andra låten kände jag för att jogga, och det var ok. Då bestämde jag för att köra varannan låt jogg varannan låt gå, och det kändes riktigt bra när jag joggade.
Andningen var inge besvär så jag tror jag ändå dras med nån form av ansträgnimgsastma som märks när det är varmt och fuktigt ute.

Sista 10-15 min kunde jag hålla igång joggen oavbrutet och det var gott för självförtroendet. Låter inte så märkvärdigt, men för en annan är det det.

Så alltså, vill man börja jogga kan ett förslag vara att köra varannan låt gå/jogg, eller varför inte varannan stolpe gå/jogg. Sen kan man öka till 2 låtar jogg 2 gå, och sen 2 jogg 1 gå. Ja ni kanske förstår hur jag menar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0