Söta burkar

Plåtburkar är något som jag alltid faller för, men jag är inte helt säker på vad jag ska ha dom till.
Idag gick jag in på Presentaffär'n' i Rimbo, det fanns ett grytunderlägg som jag velat ha ett tag. Och när ja gick runt där inne så hittade jag fina burkar, en fick följa med mig hem.


Chokladmacarones med smörkolakräm och nougat

Ledig dag, regnigt ute, varför inte baka då?? Jag har tänkt ett tag att ge mig på macarones igen, det var ett tag sen. Detta recept har jag gjort efter det tidigare gångerna som jag lyckats och jag tycker det känns som ett safe card att köra på.

Macaronerna är smaksatta med lite kakao och sen hade jag smörkola kvar sen jag bakade mina cupcakes, inte tillräckligt för att fylla alla macaroner. Så istället gjorde jag en smörkräm som jag delade upp i två skålar, sen vände jag ner smörkola i den ena skålen och nougatsås i den andra. Fyllde hälften med smörkolasmörkräm (mycket smör där :)) och resten med nougatsmörkräm. Och eftersom krämerna blev snarlika i färgen så dekorera jag den ena med choklad.

Goda och söta blev dom.


Ebbas hästtårta

Andra tårtan jag gjorde till igår var till Ebba. Ebba är en riktig hästtjej, en riktigt duktig hästtjej. Hon hade hittat en tårta hos Bakglädje som hon ville ha, jag tänkte först bara inspireras av den men det en precis likadan.
 
Tårtan består av vaniljbottnar, fyllda med rårörda hallon och glasscreme. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.
 

Jennys tårtor

Denna dag har verkligen bara bestått i att dekorera tårtor och varit på kalas, 5 tårtor har jag dekorerat och 2 kalas har jag avverkat.
4 av tårtorna var till min kära Jenny som fyller 30 på måndag. Jag hade fått fria händer och stod rätt nollställd över vad jag skulle göra in i det sista. Jag ville göra något som kändes Jenny, ingen rosa puttinuttig tårta, det är inte riktigt hennes stil. Istället började jag tänka 50-60-tal eftersom hon gillar den stilen inredningsmässigt, jag inspirerades av en bild på nätet och började dekorera.
Och allt eftersom jag höll på dessto mer missnöjd blev jag av resultatet, när tredje tårtan skulle dekoreras så blev det nåt helt annat, och sen tog jag bort dekorationerna på andra tårtan och försökte rädda det som gick.
 
Gästerna tyckte tårtan både var fin och god så jag antar att jag ändå får känna mig nöjd.
 
 Tårtorna bestod av vaniljbottnar, fyllda med hallonmousse och pigallfluff. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan.
 
 
Detta var första tårtan, som jag sen blev missnöjd med.
 
När jag började känna mig missnöjd blev den tredje tårtan såhär.
 
Såhär blev andra tårtan efter en makeover.
 
4 tårtan var gluten och laktosfri så den fick ingen smörkräm på men såg ut som den första fast utan svart.
 
 
 

Kvällssysslor

Imorgon ska jag dekorera 5 tårtor på förmiddagen. Det känns lite som om jag tagit mig vatten över huvudet, men det blir nog bra.
Dessvärre blev inte allt som jag tänkt, eller jag vet inte om jag tänkt ordentligt egentligen.
Hur som har jag förberett lite ikväll, ska strax fylla en tårta sen blir det att nanna kudden.


Benpass à la Lofsan

Lämnade barnen vid 9 idag. Sen direkt till gymmet, benpass stod på schemat idag.
Började med uppvärmning och sedan en intervallpyramid, körde första hälften på 15 km/h och sen 16, för att jag kände att jag kunde.
Hursom, intervallen såg ut såhär:

10 spring
10 vila
20 spring
20 vila
30 spring
30 vila
40 spring
40 vila
50 spring
50 vila
60 spring
60 vila

Och så trappa ner sen till 10 igen.

Efter det var det benen tur, jag körde ett pass Lofsan lagt upp på sin blogg.

Superset Knäböjshopp / utfall m. skivstång

Step up på bänk med extra vikt

Upphopp på bänk / grodhopp med vikter

Utfallsgång med vikter

Sen blev det 5 min varierad planka

Imorrn blir det förhoppningsvis överkroppen som får sig en genomkörare, bara barnvakten säger ja :)
Strax efter 12.30 kör jag på friskis i rimbo, nån som vill hänga med vore det skoj ;)


Dagens kill-me-pass

Dagens träningspass var detta, krävs att man har en kettlebell hemma. Oj så jobbigt det var!!
Först 40 av alla tre övn, sen 30 osv, ni fattar va?! :)


Ännu en bakdag

Här bakas det mest hela dagen känns det som, jag gillar det :)
På lördag ska jag leverera 5 tårtor, så bottnar och fyllningar förbereds just nu för fullt. Jag har till och med ett schema för hur mycket jag behöver göra för att hinna lagom till lördag.
Idag blev det även ett bullbak som var beställt, jag var lycklig över att degen och bullarna blev bra. Senast blev det nåt konstigt med bullarna, degen gick sönder och dom blev mest platta.
Imorgon ska jag baka sista tårtbotten och fylla näst sista tårtan.

Tänk om det här kunde bli mitt jobb på heltid, gud så kul det hade varit.


Cookie dough-bollar

I veckan provade jag att baka nyttiga chokladbollar eller cookie dough-bollar. Receptet hittade jag hos en av de bakbloggar jag följer. Tove gör fantastiskt fina tårtor och har den senaste tiden även lagt upp recept på nyttigare bakverk.
För att komma till hennes blogg har ni adressen här:
http://bakalitenkaka-tove.blogspot.se

Nu åter till bollarna, första tuggan jag tog blev jag väldigt besviken. Men jag hade väl nånstans inbillat mig att man skulle kunna göra en nyttig boll som smakade som en onyttig boll, men nä det funkar inte riktigt så.
Men, andra dagen tyckte jag ändå dom var helt ok. Dem fick bli mitt återhämtningskäk efter ett träningspass. Dom är inte sockersöta men ändå lite söta från dadlarna, och så jordnöt.
Helt klart godkända.

Receptet har jag kapat rakt ut från Tove.

En förpackning kokta kikärter (235 g), avrunna
10 dadlar
2 msk vatten
1 tsk kanel
3 msk kakao
5 msk mandelmjöl
3 msk jordnötssmör
(Hackade nötter, russin eller kakaonibs)
Mandelspån eller kokosflingor

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Vill du har mera tuggmotstånd i bollarna tillsätter du till sist hackade nötter, russin eller kakaobnibs. Rulla till bollar och rulla t.ex. i mandelspån eller kokosflingor. Smeten blir rätt lös men låt den stå en stund i kylskåp eller frys när den är färdig så går den enklare att rulla till bollar.


Premiär

Idag åkte vi till Arninge hela familjen för att införskaffa kakel och klinkers till köket. Vi kom hem med det oxå plus lite annat smått och gott. Även en "note to myself" LÄMNA BARNEN HEMMA NÄSTA GÅNG!!!
Tålamodet sattes lite på prov, men vi överlevde alla denna gång oxå.

När vi var tillbaka till Rimbo lämna familjen av mig hos MaPa där cykeln jag fått ärva av brorsan stod. Jag bytte om till mer träningsvänliga cykelkläder och begav mig hemåt. Tog dock en omväg för att få till ett lite längre träningspass, när jag stannade klockan hade jag cyklat 18 km på 51 minuter.
Periodvis var det riktigt jobbigt och jag kände mig extremt ansträngd i andningen som jag gör ibland när jag springer, jag tar det som om min kropp jobbade på rätt bra.
Det brände bra i låren oxå.

Hoppas på att snart ta mig ut igen.


Vaniljcupcake med smörkola och chokladfrosting

Jag har kommit in i någon extrem bakperiod, helst skulle jag baka hela tiden, men jag inser att det inte normalt :)
Men på fredagar äter vi ofta middag med mamma och pappa så då tar jag chansen att få baka nåt till fikat.
Idag blev det cupcakes, jag inser nog att jag knappt bakat cupcakes, bara nån gång.
Den här gången hade jag inspirerats av Linda Lomelino som driver bloggen http://call-me-cupcake.blogspot.se/ hon var med i TV4 morgon och fyllde då chokladcupcakes med smörkola.
Jag valde dock att baka vaniljcupcakes som jag fyllde med hemmagjord smörkola och toppade dem med ultimate chocolate frosting.

Den blev riktigt god, en 10-poängare om ni frågar mig.


Mitt nya jag

Just det, färgen i håret.
Har börjat vänja mig nu men hade lite ångest över mitt infall strax efter ja var klar.


Tapetval

Jag tog hem två pärmar med tapeter idag, har kikat igenom och hittat några som jag gillar. Får se vad Anders tycker, annars blir det att försöka bestämma själv. De två där nere är likadana men den ena ljusblå och den andra ljusgrå.

Tapeten ska sitta på alla väggar där matbordet ska stå, inga fondtapeter.

Vad tycker ni???


Dagens träning

Gud så skönt det är när man har avklarat ett träningspass. Inte skönt som i att "äntligen är det över" utan mer en känsla av att ha unnat kroppen att bli starkare och friskare.
För träning handlar inte alltid om att bli snygg och smal, utan att må bra, frisk och orka leva.
Jag går ibland till en dam, hon viker sig som en fällkniv och plockar upp saker från golvet, hon sitter med benen uppdragna mot magen när hon sitter i fåtöljen, som en tonåring. Lägg där till att hon nästa år fyller 98 år!!! 98!!!
Hon har varit gympaledare i säkert 40-50 år och tyckt om att röra på sig, jag tror att mycket av det gjort att hon idag fortfarande är pigg i kroppen.
Sen kan ju andra saker förändra livet ändå, men det är en annan sak.

Mitt pass idag blev ett tabatapass här hemma, 6 övningar, det pass Lofsan visade på TV4.

Step up på stol
Armhävning med sträckning
Saxhopp
Sidoplanka med höftlyft
Löpning i plankan
Höftlyft med ett ben upp mot taket

Sen åkte vi ner till dagis där Anton skulle gå på teater.
Jag och Ella tog då en pw, blev dock bara en halvtimme för sen stanna vi på färgaffärn för att kolla tapeter.
Men ett lagom träningspass.


Kvällsnöje

En rätt fullspäckad och effektiv dag har passerat.
Började med att handla, baka bullar, "nyttiga" cookie dough bollar, hängde tvätt, sen blev det lunch.
Efter det tog vi en tripp ner till ÖF där barnen fick leka av sig och jag umgås med två övertrötta mammor som skrattade lite hysteriskt till och från :)
Sen blev det hem och laga mat, panerad spätta med kokt potatis och remouladsås, finns det nåt godare eller??
Eftersom jag sen visste vad jag skulle pyssla med när barnen gått och lagt sig passade jag på att köra ett träningspass efter maten, 24 minuter intensivt tabatapass med TRX. Jag håller tummarna för att jag är på gång nu.

Tillsist när ungarna gått och lagt sig, drog jag på mig målarstället och grundmålade alla smygar och foder runt fönstren i köket, tack och lov att vi känner en målare för näe, det är inte kul att måla!
För att runda av dagen nu så sitter jag med en färgtoning i håret, fick ett ryck och köpte mig en mörkbrun ton, blev så inspirerad av varenda kotte runt omkring mig som färgat håret nu.

Det var alltså den dagen!!


Bästa starten på morgonen

Det var länge sen jag startade dagen på det här viset, men jag kan nog gott konstatera att en morgonpromenad innan frukost är det bästa.
Från att känna sig lite mossig i skallen så blir man klarvaken när man kliver utanför dörren och möter frisk kylig luft.
Att det dessutom är vackert ute med solen som sakta stiger upp och frosten som täckt all träd och mark gör det ju inte sämre.

Nu har jag ätit frukost och spånar på vad den här dagen har att bjuda på innan kvällens arbetspass.


Hallonmoussetårta med citrongömma och chokladganache

Jag fick en ide och ikväll fick jag provsmaka min egen kombination.

Nämligen hade jag en citronbotten i frysen, den var 18 cm i diameter, alltså 6 mindre än min form.
Jag la den i mitten av formen, sen gjorde jag en hallonmousse som jag hällde över och som "gömde" kakan.
Efter att den stelnat gjorde jag en mjölkchokladganache, alltså koka upp grädde och lägger i hackad choklad som sen smälter och blir en jämn smet när man rör runt.
Den hällde jag över lite för tidigt kunde jag i efterhand konstatera. Ville att det skulle rinna precis över kanten men det blev lixom en fors ner istället.
Hade den fått stelna till lite i kastrullen hade det nog blivit bättre.

Smakerna blev iallafall väldigt bra, mycket syrligt men samtidigt sött. Min kära sambo som oftast sågar mina bak tyckte den var perfekt, extra kul eftersom jag spånade ihop den själv.

Vill nån ha utförligt recept så säg till!!

Ville ta ett rent snyggt foto på tårtbiten från sidan, men det är svårt :) men ni ser botten gömd där under.


Trisets & supersets

Idag innan jobbet blev det ett träningspass på gymmet, jag tycker verkligen det är skitkul. Det finns sååå mycket mer valmöjligheter att göra olika övningar på än när man tränar hemma.

Dagens pass var detta:

Uppv. 5 min crosstrainer

Triset med hantlar: bicepscurl, axelpress, hantelrodd

Superset med rep: tricepspress, skidåkaren

Superset: rodd, armhävningar

Triset i cablecross: flies, latsdrag, axelrotation fram

Plankan

Varje set körde jag tre varv med 12 rep på varje övning.

Triset är alltså när du sätter ihop tre olika övningar för olika muslelgrupper och kör i följd.
Superset är när du sätter ihop två övningar.

Ville fota mig själv när jag körde flies för jag gillar det jag ser då (ego? Oh yes!)
Men jag är för feg att rigga upp telefonen så det blev att vinkla iphonehållaren som satt på armen och sen köra självutlösare. Lite snett blev det :)



Köksrenoveringen fortgår

Våran köksrenovering är i full fart. Anders jobbar på fantastiskt, det är långt kvar men han är på god väg. Mitt uppdrag är att besluta olika lösningar och planera inför köksinköpet.
Jag har tittat runt på en del kök men har nog i slutändan bestämt mig för ett ikeakök, sen gäller det bara att bestämma sig för vilket.
Vi har tidigare haft Ståt, det är fint, det finaste enligt mig. Men det är lite svårt att hålla rent, pratade med M som sa att Lidingö oxå var svårt att hålla rent så det går bort oxå.
Just nu lutar det åt ett helt slätt Applåd.
Vi får se i slutändan var det blir.


Gräddkokt torsk

Idag bjuder jag på ett middagstips igen, en av de pensionärer jag besökte igår tipsa mig om det här.
Egentligen är det egentligen helt vanligt kokt torsk men det fina är att den ska sjudas i grädde.

Det var billig torskfile på Ica idag så jag köpte ett kilo.
Torsk i en vid kastrull, krydda med citronpeppar, salt och dill, häll över grädde så det knappt täcker fisken. Vill man lyxa till kan man lägga i några klickar smör.
Värm upp sakta på knappt mellanvärme och låt sjuda tills fisken känns klart.

Vi åt med potatismos och sallad, men ris eller vanlig potatis funkar nog minst lika bra.


Min lösning

Nu skulle jag vilja påstå att mitt badrum är komplett, nya handdukar från hemtex och en tavellist fick bli hylla till tandborstmuggarna, muggarna är förresten i plast och kommer från Ikea.
Bästa lösningen jag kunde komma på.


Dagens middag

Idag har jag ett middagstips.
Kvällens middag var kålrotsstripes, skinkschnitzel och tsatsiki. Jag gjorde en liten miss att jag inte banka ut schnitzeln ordentligt, men annars var det supergott.
Lite gi eller lchf över det hela, går nog lätt att panera i mandelmjöl om man vill undvika ströbröd.

Ingen bild dock men tips ändå!!


Eriks Lamborghinitårta

Ja jag vart nöjd med tårtan men som sagt lite skavanker här och var störde mig. Men jag är glad att jag aldrig behövde göra om några större moment utan allt flöt på rätt bra.
 
Jag gjorde en lika-delar-botten men gräddade den i en gratängform, sen delade jag den i tre delar och fyllde tårtan med ett lager glasscreme och ett lager dumlefluff.
Sen skar jag snett ner på ena kortsidan för att skapa fronten, den delen jag skar bort och en bit från långsidan jag skar bort innan byggde jag taket med. I det skedet så såg det ut som hej kom och hjälp mig och jag hade inte annat än att hoppas på att det skulle bli bra.
Jag spacklade sen tårtan med ultimate chocolate frosting, en frosting med lite mer chokladsmak på.
Täckte och dekorerade med marsipan.
 
Födelsedagsbarnet blev nöjd och under kalaset idag så hade killarna och tjejerna tydligen fullt upp med att bestämma vem som skulle få taket, fönstret eller däcken.
 
Så i slutändan en kul tårta att göra.
 
Jag hittade inspiration och hjälp hos Bli min jäst
 

Baktips!!

Jag fick tips om ett bakunderlägg som fanns på Ikea för ett tag sen. Jag har nu använt det varje gång jag bakat tårtor och det är jättebra när man kavlar marsipan eller jobbar med sockerpasta.
Materialet är i silikongummi vilket gör att det inte fastnar så lätt, och den är dessutom mjuk så man lätt kan rulla ihop den och lägga i lådan.

Mönstren finns på båda sidor som man kan spritsa choklad efter och på så vis få fina chokladfigurer.

Dagens tips!!! :)


Lamborghinisneakpeak

Sådärja, en stycke tårta är klar för leverans. Rätt nöjd ändå, eller väldigt nöjd men det finns en del skavanker och fel som stör mig, men jag tror det går ändå.
Jag trodde det skulle gå mer åt pip svängen än vad det gjorde, fast jag kände att varje steg var avgörande och jag visste inte riktigt vad jag gjorde.
Det är dessutom rätt svårt att få till rätt proportioner, speciellt med en Lamborghini tror jag.

En liten sneakpeak får ni, men ett bättre inlägg kommer senare med bilder jag tog med vanliga kameran.


Friday it is!!

Inte överdrivet mycket bloggande nu igen. Tar desto mer bilder i instagram, Mielan heter jag om nån vill följa min vardag.

Idag har vi varit och grillat korv med öppna förskolan. Efteråt åkte Anton hem till axel så jag och Ella hängde här hemma. Det är väldigt mycket lättare att bara ha Ella hemma, hon ritar, pysslar, leker eller håller på med nåt annat, Anton kräver mer att vi är delaktiga i leken.
Så medan E fixa med sitt skötte jag hushållssysslorna som städ och tvätt.

Ikväll har vi ätit middag hos Mapa. Och när vi kom hem så började jag med min största tårtbakarutmaning hittills, en Lamborghini. Jag tänkte först att det bara skulle bli en vanlig enkel bil, men va tusan jag kunde väl prova med en L. Och hittills så ser det bra ut, imorgon täcker jag det sista.

Bjussar på en bild på dagens korvgrillarunge som tillbringa större delen av tiden sittandes i sin vagn.


Vad som gör mig lyrisk just nu.

Äntligen har jag hittat ett nytt band att älska. Det var länge sen jag var helsåld på ett helt album utan oftast bara nån låt. Men nu har jag hittat det.
Redan i somras fick jag upp ögonen för Mumford & sons, det var deras album från 2009, men nu har dom släppt ännu ett.
Det är så fantastiskt bra att jag blir helt lyrisk när jag hör dom, allra bäst är det när jag får vrida upp volymen lite extra mycket.

Alltså ett hett tips från mig, lyssna in er på Mumford & Sons!!!


Drömrulltårta

Hela Sverige bakar nog drömrulltårta sen några dagar tillbaka. Efter torsdagens program är vi nog flera som provade att slänga ihop en drömtårta under 45 min.
Jag fuskade lite och gick efter recept, men höll mig under tiden, 8 min till godo.
Men det vart både för mycket smörkräm och för lite. Det var svårt att bre ut utan att lite av kakan lossnade, så det blev lite ojämt.
Så inte vacker och smaka mycket smörkräm.
Jag hade nog inte blivit kvar i tävlingen.


RSS 2.0