Dulce de leche cheesecake

Jag snubblade över ett recept på en cheesecake som jag bara var tvungen att prova göra. Dulce de leche är karamelliserad mjölk, alltså när du kokar en oöppnad burk kondenserad mjölk i ca 2 1/2 timma. Det är en supergod karamellsås som gör sig bra i vad som helst, enligt mig.
 
Receptet hittade jag på Wanna Bite's instragambilder.
 
Botten:
300 gr digestivekex
150 gr smör
 
Ostsmet:
800gr philadelphiaost
4 ägg
2 tsk vanilj (jag använde 1 tsk vaniljpulver och 1 tsk vaniljsocker)
3 msk mjöl
1 burk kondeserad mjölk
 
Topping:
1 burk kondeserad mjölk
 
1. Börja med att koka burken med kondeserad mjölk, oöppnad. Koka 2 1/2, du kommer behöva fylla på vatten eftersom, se alltid till att burken är täckt med vatten. Detta kan göras dagen innan så såsen hunnit kallna tills du ska ha den.
 
2. Mixa digestivekexen och smält smöret, häll smöret över smulorna och blanda ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ kallt.
 
3.  Rör ihop alla ingredienser till smeten till en jämn smet. Häll i formen.
 
4. Grädda kakan på 175 grader i 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och öppna upp luckan på glänt, men låt kakan stå kvar på eftervärme 30 minuter.
 
5. Låt kakan vila ca 4 timmar innan du toppar den med kolasås och serverar.
 
 

Eomers Blixten Mcqueentårta

Förra helgen bakade jag en tårta åt Eomer som fyllt 4 år. Önskemålet var en Blixten Mcqueentårta. Det skulle vara en lite mindre 8-bitars tårta men när jag skulle sätta igång så insåg jag att det skulle bli mindre, så detta är en liten blixten på 6 bitar.
Tårtan innehåller vaniljbottnar, fyllda med hallonmousse och glasscreme, spacklad med hallonsmörkräm och täckt med marsipan.
 
Det var lite svårt att få marsipanen snyggt runt omkring men annars är jag rätt nöjd. En bild på födelsedagsbarnet med tårtan har jag sett och den bilden talar rätt tydligt för att födelsedagsbarnet gav den godkänt :)
 

Ellas Hello Kitty-tårta

Ja min lilla gullunge fyllde hela 3 år i lördags. Hon har pratat länge om vad hon ska ha för tårta, det har varit både pippi, lego, grodor, bilar, nalle puh och lite annat som har varit som önskemål och då alla samtidigt. Hello Kitty har ändå varit det alternativ som varit mest poppis och som jag själv kände kunde vara lätt att genomföra.
Och det blev en väldigt fin tårta, jag är nöjd.
 
Tårtan innehåller vaniljtårtbottnar, fylld med rårörda hallon och glasscreme, spacklad med hallonsmörkräm och täckt med marsipan.
 

RSS 2.0