Dulce de leche cheesecake

Jag snubblade över ett recept på en cheesecake som jag bara var tvungen att prova göra. Dulce de leche är karamelliserad mjölk, alltså när du kokar en oöppnad burk kondenserad mjölk i ca 2 1/2 timma. Det är en supergod karamellsås som gör sig bra i vad som helst, enligt mig.
 
Receptet hittade jag på Wanna Bite's instragambilder.
 
Botten:
300 gr digestivekex
150 gr smör
 
Ostsmet:
800gr philadelphiaost
4 ägg
2 tsk vanilj (jag använde 1 tsk vaniljpulver och 1 tsk vaniljsocker)
3 msk mjöl
1 burk kondeserad mjölk
 
Topping:
1 burk kondeserad mjölk
 
1. Börja med att koka burken med kondeserad mjölk, oöppnad. Koka 2 1/2, du kommer behöva fylla på vatten eftersom, se alltid till att burken är täckt med vatten. Detta kan göras dagen innan så såsen hunnit kallna tills du ska ha den.
 
2. Mixa digestivekexen och smält smöret, häll smöret över smulorna och blanda ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ kallt.
 
3.  Rör ihop alla ingredienser till smeten till en jämn smet. Häll i formen.
 
4. Grädda kakan på 175 grader i 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och öppna upp luckan på glänt, men låt kakan stå kvar på eftervärme 30 minuter.
 
5. Låt kakan vila ca 4 timmar innan du toppar den med kolasås och serverar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Ååh va gott de såg ut!

2013-01-25 @ 18:03:25
URL: http://littledessert.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0