Ännu en tårta som tack

Ännu en tacktårta har bakats, denna gång till personalen på bålbro förskola som tack för Anton och kompisen Eriks alla år på förskolan.
Eftersom den skulle bakas mitt i veckan mellan arbetsdagar så kände ja inte riktigt för att göra för mycket småpill med marsipan och sockerpasta. Kände inte heller för att täcka allt med marsipan utan provade på att täcka den med kokos. Jag har sett andra tårtor som är täckta med kokos eller strössel och jag tycker dem är så läckra.
Nu kan jag lugnt säga att det är inte så enkelt som jag tyckte det såg ut på beskrivningen jag hittat på nätet, men det duger, lite snett och vint bara.

Tårtan är gjord på ljusa bottnar, fyllda med vit chokladfluff och rårörda jordgubbar, täckt med rosafärgad limesmörkräm och kokos.
Dekoration i sockerpasta.


Tacktårta

För ett par veckor sen fick jag frågan om att baka en tårta till kusin Olivers fritidspersonal, som tack för tiden som varit. Jag hade fria händer och gjorde en somrig tårta inspirerad från bloggen http://fika-dax.blogspot.se

Tårtan är gjord på ljusa bottnar, fylld med jordgubb/limemousse och vit chokladfluff. Spacklad med limesmörkräm och täckt med marsipan och sockerpasta.


Tips en solig dag.

Nu när sommaren är här och faktiskt visat sig från sin bästa sida många dagar så är det så mycket man vill göra med barnen. Vi tillbringar ju gärna våra varma dagar nere vid sjön där vi både kan leka i sanden och plaska runt som små fiskar. Men jag vill även slå ett slag för cykelutflykter, barnen älskar att cykla, Anton cyklar ju själv medan Ella sitter nöjt bakom mig i cykelstolen. Oftast så krävs det inte så långa turer för att komma till ett ställe som känns unikt för barnen, det kan ju vara den stora stenen 1 km bort som är så bra att ha picknick vid eller bäcken 30m från oss som är så rolig att kasta pinnar i. Eller varför inte bara cykla för cyklandets skull, för att det är kul.
 
Detta är mitt tips till aktivitet som man kan göra med barnen i sommar. Jag deltar nämligen i en tävling hos Lofsan där du kan vinna biljetter till finalen i damfotbolls-em. Fast ska jag vara ärlig så är jag lite mer sugen på andrapriset som är en PT-timme med Lofsan själv.
 
För att komma till tävlingen så klicka här.
 

RSS 2.0