Morris Fåret Shaun-tårta

Tårta nummer två som var i helgen var en tårta till lilla Morris. Han hade fyllt 3 och önskemål på tårtan var "Shaun The Sheep".
Jag fick fria händer när det gällde fyllningar och jag passade på att prova kombinationen citron och blåbär som jag hört ska vara en riktigt bra kombo.
Att modellera Shaun gick över förväntan, jag ville ha honom stående men var lite osäker på om han skulle kunna hålla sig på benen då den svarta var i marsipan och inte stelnar lika fort som sockerpasta. Men det gick, och tårtan blev nästan så som jag tänkt mig :) (den självkritiska Mia saknade "wow" känslan och var därför inte helt nöjd...)
 
Tårtan är gjord på vaniljbottnar, fyllda med ett lager lemon curd-grädde och blåbärsmousse, spacklad med marängsmörkräm och täckt med marispan/sockerpasta.
 

Grattis-tårta

Till helgen som var hade jag två beställningar på tårtor att göra. Det var två tårtor som jag såg fram emot att göra den ena av den anledningen att jag hade lite fria händer och passade på att träna på att göra sockerblommor. Den andra tårtan för att det var önskemål om Fåret Shaun, min allra första tårta var just Shaun  och den blev jag nöjd med så jag hoppades att denna skulle bli ännu bättre. Och jag blev nöjd, med båda tårtorna :)
 
Idag får ni se tårtan jag gjorde till Maj-Len, hon fyllde år och ville gärna ha en fin tårta. Jag passade som sagt på att träna lite på att göra blommor i sockerpasta, något jag är rätt ny på. I övrigt tänkte jag enkelt och stilfullt. Och som sagt, jag blev väldigt nöjd.
 
Tårtan är gjord på vaniljbottnar, fyllda med rårörda hallon och vaniljkräm, spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.
 

RSS 2.0